ЦВЯТ НА ГОДИНАТА и други инициативи ще начертаят тенденциите в интериорния дизайн

На специална пресконференция в НДК бе обявена програмата и основните акценти в предстоящата Втора Годишна Среща на интериорните дизайнери в България. Тя ще се проведе в четвъртък 03 декември в зала 6 на Националния дворец на културата и се организира от  Асоциацията на интериорните дизайнери в България в партньорство с Държавната Агенция на българите в чужбина (ДАБЧ). Според Гена Събева, председател на АИДБ на тази годишна конференция на бранша ще бъдат поставени основни въпроси за ролята и фактическата работа на интериорния дизайнер. На пресконференцията беше обявено, че повече от 300 участници вече са се регистрирали и местата в залата са почти изчерпани. Поради това организаторите планират предаване на събитието онлайн през платформата УЕБИНАРИЯ.

На снимката:
Д. Владимиров, зам. председател на ДАБЧ (вляво)
и Г. Василев, ОРГАХИМ
За първи път бе обявена официално инициативата ЦВЯТ НА ГОДИНАТА, организирана от ОРГАХИМ (златен спонсор на конференцията) и АИДБ. Според Георги Василев – маркетинг мениджър на компанията това ще е активност, която ще провокира интериорните дизайнери и ще се превърне в генератор на нови идеи в работата с цветовете, както и ще начертае тенденциите. Кампанията ще се проведе в няколко етапа, като първата активност ще бъде обявена именно по време на конференцията.


Интересната програма ще инициира и дебати за същността на професията на интериорния дизайнер и ще бъде платформа за споделяне на успешни практики в професията. Димитър Владимиров – зам. председател на ДАБЧ, подчерта мисията на агенцията да е мост между българите в чужбина и техните колеги и приятели в България, както и целта да бъдат показвани много успешни практики в различни области като интериорния дизайн. Снежана Йовева-Димитрова – Ръководител Направление „Стратегическо развитие, външни комуникации и продуцентски център“ към НДК, заяви, че в посоката на развитие на Националния дворец на културата е именно до бъде място, което дава възможност за разгръщане на таланти и компетенции и изрази надежда партньорството с АИДБ да се превърне в традиция. 

На снимката:
Моника Костадинова, Идеал Стандарт (вляво)
и Гена Събева, председател АИДБ
За втора поредна година ИДЕАЛ СТАНДАРТ (златен спонсор на конференцията) подкрепя бранша и според Моника Костадинова – PR  мениджър на компанията – интериорния дизайнер има особено голямо значение в проектирането и реализирането на пространството. "Решихме да започнем това партньорство още в началото, когато се запознахме с основната идея на АИДБ – не просто популяризирането, а официализирането на професията интериорен дизайнер. За ИДЕАЛ СТАНДАРТ дизайнът има особено голямо значение, не само в направата на продуктите, но и от гледна точка на тяхната функционалност и достъпно подреждане в това малко пространство – банята. Тук не говорим само за баня, която е в жилището, тъй като ИДЕАЛ СТАНДАРТ  е лидер в обзавеждането на санитарни помещения от всякакъв вид в това число и обществени сгради. Дори и за тях е необходим интериорен дизайн. Не случайно ИДЕАЛ СТАНДАРТ  провежда за 12 поредна година конкурсът си БАНЯ НА ГОДИНАТА, в който всяка година включваме различни категории. Стремежът ни е именно да се прокара виждането, че интериорният дизайн е истинска необходимост в живота на хората, защото той наистина може да го направи по-добър."
\

Диляна Иванова – търговски директор на БОРСА ЗА МАТРАЦИ ВИТ (златен спонсор на конференцията) подчерта, че очаква на конференцията да се родят нови, ползотворни партньорства.  Партньор на конференцията и домакин на заключителния коктейл ще е Мебелна палата ЛАЗУР, които във вечерта на 03 декември откриват своя първи софийски шоурум.



Няма коментари:

Публикуване на коментар