Коктейл за откриването на нов шоурум в края на Годишната Дизайн Конференция

Партньор на Годишната Дизайн Конференция е Мебелна палата ЛАЗУР. В деня на конференцията (3 декември, четвъртък) ще бъде открит първият шоурум на марката в София, а екипът на компанията кани всички участници на коктейл по повод откриването. Адресът е бул. България, ул. Церова Гора 12-14. 

Мебелна палата ЛАЗУР е компания с 34 годишна история. Това е мястото, където жителите и гостите на гр. Варна, откриват всичко, от което имат нужда, за да създават уюта в своя дом. Екипът на компанията се стреми да запази традициите в предлагането на качествени мебели като успоредно представя съвременните стилове и тенденции. Разговаряхме с г-н Бахнев за тенденциите в интериора, предстоящото откриване и връзката с дизайнерите:

Как развитието на компанията досега доведе до откриването на шоурума в София?
Сред жителите и гостите на Варна ние сме известни като „Мебелната Палата на Варна“. През годините сме обзавели домовете на поколения жители от целия регион. Беше въпрос на време  да покажем колекциите на ЛАЗУР и в Столицата. Решихме, че подбраните продукти ще бъдат показани в една по-различна атмосфера от тази, която традиционно съпътства нашите обекти.  Студиото в София ще се фокусира върху индивидуалните нужди на всеки един клиент, обръщайки специално внимание на неговите изисквания, така че да бъде  реализирано личното му виждането за интериора на неговия дом.


Има ли приоритетни продукти, които продавате?
Във времето успешно сме осъществявали проекти, както за лични нужди, домове и ваканционни имоти, така и на сгради за обществено ползване. Всички аспекти на интериора и елементите на обзавеждането заслужават да им бъде отделено специално внимание. Така, както всеки един човек желае всички страни на неговия дом да отразяват неговото светоусещане, ние също се стремим да предлагаме всички възможности за сбъдването на всяка мечта за дома. За нас са важни както кухнята – сърцето на един дом, там, където се случва алхимията на добрия вкус, трапезарията – където  се храним и празнуваме, меката мебел там, където вечер отпочиваме, четем, гледаме телевизия, така и спалнята, където добрият сън ни дава сили за следващия по-успешен ден. 

Какви са тенденциите в мебелното производство за предстоящата година?
В последните няколко години се наблюдават тенденции за завръщане към естествените материали. Успоредно с това се налагат все по-високи екологични норми, което налага внедряването на композитни материали. Като пример може да се вземат корпусната и решетъчна мебел, при които се наблюдават комбинации от естествен фурнир като покритие, апликации от масивна дървесина, а корпусите се изработват от многослойна техническа дървесина или плочи от дървесни частици. Все пак от горите идват голяма част от суровините ни и трябва да ги оставим в добро здраве и след нас. 

Какво според Вас прави една мебел удобната и практична? 
Всеки ден в работата си всички ние от Мебелна Палата Лазур търсим това златно сечение между удобство, практичност и красота, което не  винаги е лесно постижимо. При всички случаи комбинацията от тези две качества на първо място се гарантира от добрия дизайн и идеи вложени при проектирането . Комфортът от друга страна се подсигурява  чрез високото качество на вложените материали . И добавим мултифункционалността – примерно при меката мебел – различни механизми осигуряващи релакс и комфорт, които могат да бъдат ежедневно пренастройвани според нуждите на тялото, както и навлизащите напоследък аудио системи вградени в дивана. 


Защо припознахте Годишната Конференция на интериорните дизайнери като събитие, което да подкрепите?
Винаги сме смятали, че всички в бранша трябва да работим заедно - мебелните вериги като Мебелна Палата Лазур – ние ежедневно се грижим за нуждите на крайния потребител, дизайнерите - те създават тенденциите и проектират, както и световни производители като нашите партньори от Natuzzi. Не бих пропуснал и българските производители, които в момента са в подем и предлагат все по-високо качество и конкуренти цени. Тази амалгама от професионални качества би дала на клиентите един наистина добър продукт, изработен и насочен към индивидуалните потребности. Мисля че всички ние имаме нужда един от друг за реализирането на успешни проекти и удовлетворяването на непрекъснато увеличаващите се нужди и желания на глобализиращия се пазар, като по този начин подаваме ръка за обща работа и партньорство на всички дизайнери.



Какво характеризира професията интериорен дизайнер ?
Бих сравнил интериорния дизайнер с въжеиграч. Той винаги трябва да балансира между нуждите и представите на клиента, между реалните възможности на пространството за реализиране на желаната цел, техническите изисквания на използваните продукти и материали, а разбира се, не на последно място - и бюджетните ограничения. От друга страна, това са хората, които притежават магията да преобразят обемите и да вдъхновят всички да правим дните си по красиви и удобни. 

Разкажете повече за предстоящото официално откриване на шоурумът в София.
Бихме желали да поканим всички, да прекараме добре и да се забавляваме, наслаждавайки се на интериора на  новия шоурум на „Мебелна палата Лазур“ в София. Това би дало възможност на всички да се убедят в качествата на показаните продукти. Специално внимание бихме желали да отделим на Единствената засега в България Natuzzi Editions Gallery. Така, както красотата на диваните на Natuzzi може да бъде видяна от пръв поглед, то комфортът може да бъде изпитан от цялото тяло - особено след дългия ден на конференцията. Но да не забравяме, най-важното е да се забавляваме!  

Всички гости и участници в Годишната Дизайн Конференция са поканени на специалния коктейл за откриването на първият шоурум в София на мебелна Палата ЛАЗУР - бул. България, ул. Церова Гора 12-14. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар